Honeymoon in Red - Forgách Kastély

 

Utolsó előtti helyszínünk a mándoki Forgách Kastély volt. Itt volt az összes általunk látott hely közül a legegységesebb a berendezés.
Ez a kép a pincében készült, a berendezés itt is illeszkedett a kastélyhoz, az színek, a bútorok és a csillárok is ugyanolyanok voltak, mint mindenhol a kastélyban.

dsc_9334_nagy.JPG

 

Mielőtt azonban a kastélyba értünk volna, megnéztük a Boldogváralján lévő várat - a pincéjében börtönszoba volt berendezve, bilincsekkel...

1dsc_9090_nagy.JPG

 

... rácsokkal és még sok minden mással... :)
A Piros Ruha itt is elég jól mutatott, bár mivel nagyon hideg volt, nem vettem le a rajtam lévő felsőt, amikor átöltöztem.

1dsc_9105_nagy.JPG

 

Ezen a képen látszik igazán, hogy mennyire szeles és hideg volt az idő - az arcomon látható fura fintor annak köszönhető, hogy az ágyúcső sokkal hidegebb volt, mint amire számítotam. :)

1dsc_9171_kozepes.JPG

 

A lépcső..., már a kastélyban. :)

1dsc_9285_kozepes.JPG

 

A kastély pincéje sokkal barátságosabb és melegebb volt, mint Boldogkőváralján. :)

1dsc_9359_nagy.JPG

 

Egy érdekes részlet a lépcsőkorlátból...

dsc_9275_nagy.JPG

 

...és amilyen pózt fel kellett vennem az előző képhez :)

dsc_9278_nagy.JPG

 

Nem tudom, hogy miért a lépcsős képekből van ilyen nagyon sok, az egész kastély nagyon szép volt, de talán itt sikerült legjobban bevilágítani a teret. :)

dsc_9288_nagy.JPG

 

Egy újabb lépcső - ez azonban nem felfelé visz a földszintről, hanem lefelé...

dsc_9319_nagy.JPG

 

A Forgách Kastély egy nagyon egységes stílusban, nagyon szép bútorokkal berendezett kastély volt, remek személyzettel, az ember igazán különlegesnek érezhette magát itt.

A kertben tágas nagy terek voltak, nekem kicsit hiányoztak a nagy fák között kanyargó ösvények, és az olyan elvonulásra, kinti pihenésre beszélgetésre alkalmas eldugott helyek, mint a másik kedvencemnél, a medinai kastélynál - de ezalkalommal ez nem volt annyira nagy hiányosság, mert elég hideg volt aznap. :)

Nagyon szép volt a fürdőszoba és itt volt a legkényelmesebb ágy is :)
A Boldogságnaptár oldalán lévő blogomban további képeket láthatsz, erről a szép helyről. :)